Particulier

Gaat u zelf een woning bouwen of verbouwen?

Dan droomt u van uw ideale huis!
Op tegenslagen zit u niet te wachten: bouwstof, onvoorziene kosten en een huis dat geen thuis wordt omdat het niet aan uw wensen beantwoordt. Zet daarom de eerste stap naar een succesvol bouwproject, met goed advies en degelijke calculatie van een deskundig adviseur.

Marc Jonker Advies & Calculatie denkt met u mee, biedt ondersteuning en maatwerk. Zo bent u tot in de puntjes voorbereid om te starten met de bouw. U komt niet voor onaangename verrassingen te staan.

Marc Jonker Advies & Calculatie is Marc Jonker, uw oplossingsgerichte en onafhankelijke adviseur. Hieronder vindt u een overzicht van wat ik voor u kan betekenen voor uw bouw- of verbouwproject.

Uw woonwensen in kaart
Uw eigen, unieke gewoonten en woonbehoeften zijn mijn uitgangspunten. Ik help u om die gewoonten en behoeften te vertalen in een omschrijving. Deze omschrijving, het programma van eisen, kunt u vervolgens gebruiken bij uw besprekingen met architecten en aannemers. Ook kunt u deze omschrijving te gebruiken bij het beoordelen van een verkoopbrochure.

Op alles voorbereid!
U wilt zelf de verbouw van uw woning verzorgen. Een gedegen voorbereiding voorkomt verrassingen en biedt het beste uitzicht op een perfect eindresultaat. Ik bied u vooraf precies die ondersteuning die u wenst: van het omschrijven werkzaamheden en het bepalen van de volgorde, het plannen, het beoordelen van offertes of het geven van een second opinion. Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Laten we een afspraak maken en ik neem uw bouwproject samen met u door.

Duurzaam bouwen – energiezuinig wonen
Een duurzame woning is milieuvriendelijk en voordelig in gebruik. Veel mensen stellen zichzelf de vraag hoe zij het best energie kunnen besparen. Het antwoord op die vraag is voor iedereen verschillend. Misschien heeft u bijvoorbeeld baat bij basisvoorzieningen, maar dat geldt niet voor iedereen. Daarom maak ik een plan waarin u als gebruiker centraal staat. Ik houd me aan de drie vuistregels van de ‘trias energetica’: verspilling van energie terugdringen, gebruikmaken van duurzame energiebronnen en zo efficiënt mogelijk fossiele brandstoffen gebruiken.
Maak een afspraak met mij om uw wensen over een duurzame verbouwing te bespreken. Ik schets uw mogelijkheden om het onderhoud aan de woning te verminderen en om minder milieubelastende materialen te gebruiken.

Solide advies, voor de toekomst!
Wat zijn uw woonwensen over een aantal jaren? Wat zal er bijvoorbeeld veranderen in de energielevering bij u in huis? Samen kijken we vooruit en passen we uw plannen aan, zodat u uw wensen kunt realiseren.

Begrotingen
Een geslaagd bouwproject staat of valt met een gedegen inschatting van het investeringsbudget. Ik geef u inzicht in de totale kosten.
Aan de hand van uw bouwtekeningen en technische omschrijving kan ik voor u een gedetailleerde begroting opstellen. En op basis van uw schets voor een verbouwing kan ik u een indicatie van de bouwkosten geven.

Beoordeling van begrotingen
U heeft een aanbieding ontvangen maar weet niet of deze voldoet aan de huidige normen en prijzen? Dan kan ik voor u beoordelen of de aanbieding die u heeft gekregen marktconform is.
Heeft u twee of meer offertes die u grondig wilt vergelijken? Ik kan offertes naast elkaar leggen en adviseren bij de keuze.
Vraagt u zich af of de aanbieding die u van meer- of minderwerk heeft gunstig is? Leg dan het voorstel aan mij voor.

Bezuinigen
Heeft u een ontwerp dat boven het budget komt, dan doe ik suggesties om de kostenopbouw te optimaliseren.

Total Cost of Ownership
Welk materiaal kunt u nu het best gebruiken? Kiest u voor een duurder materiaal met minimaal onderhoud of voor een goedkoper materiaal dat meer onderhoud vergt? Ik kan voor u afwegen welke investering op langere termijn het gunstigst uitpakt.

Begeleiding uitvoering
Naast alle voorbereidende werkzaamheden kan ik u ook ondersteuning bieden bij de uitvoering van de bouw of verbouwing.

Meer weten? Neem contact op voor een persoonlijk gesprek.